This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.


Livet er kort; Spill bridge!

Velkommen til avdeling for bridge

I min barndom spilte vi mye kort heime. Det gikk som regel på whist, spardame, 500 og amerikaner. Jeg begynte å spille whist i whistklubb på Kvislabakken i Stjørdal allerede som 12-13 åring. Bridge begynte jeg vel med i 13-årsalderen og lærte det av Einar Kilnes, far av en av mine kompiser på Stjørdal.

Haraldreina Bridgeklubb blei den først klubben jeg spilte i, jeg var vel 16-17 år da vil jeg tru. Vi begynte med Goren, men gikk raskt over til et norskkonstruert system SEM (Sputnik-Efosgrand-Marmic) som jeg spilte noen år. Seinere, på slutten av 60-tallet, begynte jeg å spille italienernes sterke kløversystem Blue Club, et system jeg periodevis spilte helt til på slutten av 70-tallet. Men, først på 70-tallet i Akademisk bridgeklubb i Oslo begynte jeg å spille Presisjonskløver, et system som jeg fortsatt gjerne ønsker å spille.

Jeg spilte dette systemet først med Arne Minde, en velmerittert spiller i Stjørdal Bridgeklubb, og seinere med John Falstad på Ørlandet (74-76). I Finnmark spilte jeg Presisjonskløver med Halvard Samuelsen i Lakselv (80-81). Jeg flytta så til Meråker i 1981 og spilte da ikke kort før kraftutbygginga kom med Steinar Nilssen. Med han begynte jeg å spille en variant som kalles Match Point Precision (MPP), et system som vi likte svært godt og oppnådde rimelig bra resultater med, blant anna blei vi Trønderske mestere for par i 1993. Vi spilte sammen i to-tre år først på 90-tallet hvoretter jeg la korta på hylla igjen, helt til jeg så smått begynte å spille litt igjen etter at jeg kom til Bodø i 2003.

I det siste har jeg igjen tatt opp MPP og lagt inn noen forbedringer/utvidelser av systemet. Den kompetative og delvis taktiske delen av systemet er kraftig oppjustert etter ideer av Robson/Segal, disse kan du lese om i boka "Partnership Bidding At Bridge". Trykk på knappen "Litteratur" til høyre så finn du meir om denne boka.

Systemet har jeg kalt Tiger Precision Club, navnet er valgt for å illustrere aggressivitet, pågangsmot og dødelig effektivitet i både angrep og forsvar, noe som er karakteristisk for dette meldesystemet.

I Bodø spiller jeg nå dette systemet fast sammen med Halvard Furset og vi har greid oss ganske bra sjøl etter berre ett års samspill med et krevende system. Vi vant vinteren 2006 blant anna Ørnesturneringa i skarp konkurranse med Saltens beste spillere! (Resultatlista finn du her )

Halvard Furset

Våren 2004 bestemte Steinar Nilssen og jeg oss for et stunt. Vi trente inn Tiger Precision Club for å stille opp i NM monrad som det året vart arrangert i Trondheim. Målet var å bli blant de 14 som blei kvalifisert il NM-finalen. Vi hadde ikke spilt kort sammen på 10 år, så vi brukte BBO til meldetrening (Han bor i Trondheim og jeg i Bodø) og NM monrad Lag til å bli litt kjente med kvarandre igjen. I NM-Monrad Par oppnådde vi så vårt mål og vart Nr 12 sjøl om vi hadde en bedrøvelig runde tre runder før slutt med -200! Sjølve NM-finalen forbigår vi i stillhet. Vi var begge fysisk utslitt og mentalt utlada etter 5 dager med kortspill i stekende varme, så vi var aldri med og kjempa i den turneringa.

I 2006 bestemte vi oss for å gjenta stuntet. Sist på juni hadde vi et høydeopphold på Hallsjøen i Meråker hvor vi sammen med John Falstad (som jeg skulle spille NM veteran med, men som dessverre ikke fikk stilt da han ikke fikk noen til å passe sin kjære Tassen) og Johan Sandberg trena inn systemet med ei ukes intensiv spilling på hytta. (Reportasje fra diverse høydeopphold på Hallsjøen skal jeg legge hit seinere)
Vel, også denne gangen gikk det glimrende i NM-monrad Par og vi blei Nr 8 !! Parfinalen forbigår vi også denne gangen i stillhet!

Om du vil, så send kommentarer til sida eller meldesystemet herifra

Din e-postadresse
Kommentarer: