This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.


Livet er kort; Spill bridge!

Å lese masse bridgelitteratur er, ihvertfall for gjennomsnittspilleren, en dyd av nødvendighet for å bli en bedre bridgespiller. Når du møter utfordringer i spillets forskjellige faser er det godt å kunne ha sett situasjonene tidligere. Slikt sett kan du få mange tiårs spillerfaring ved å lese en del litteratur slik at du kan gjenkjenne problema

Nedafor er det en kort omtale av noen av de bridgebøkene som jeg har. Om du trykker på bildet kommer du fram til omtalen av boka på Amazon.com, en bokhandel hvor du finner det meste av bridgelitteratur.

    Larry Cohen: To Bid or Not to Bid

Denne boka blei utgitt i 1992, og er allerede blitt en klassiker. Den gir en grundig innføring i LOVEN, det vil si teorien om det totale antall stikk i en giv. Denne kunnskapen gir så et godt grunnlag for bedre å kunne beherske den kanskje vanskeligste delen av moderne bridge:  :Konkurransebudgivingen.

Larry Cohen: Bidding Challenge

Utgitt 2002.En mengde spill er presentert med verdens beste spillere i aksjon. Du kan sammen med din makker melde disse og sammenlikne deg med mestrene. Våre egne toppspillere Geir Helgemo og Tor Hellnes er også representert med flere spill.

Peter Hall: Competitive Bidding at Pairs

Utgitt i 1996. Omhandler som tittelen sier konkurransebudgivingen. En masse gode tips om parturneringstaktikk og meldeteknikk med LOVEN som grunnmur. Ei meget bra bok etter min smak

Bob Hamman: At the Table

Boka er utgitt i1996. Her følger vi mesteren gjennom mange store internasjonale turneringer, og får et innblikk i taktikk og logikk ved det grønne bord. Mange morsomme spill og episoder. En virkelig tiger ved bridgebordet!!

David Bird og Geir Helgemo: Bridge with Imagination

Ei bok, utgitt i 2000, som gir et godt blikk inn i mesterhjernen. Anbefales!

Victor Mollo og Nico Gardener: Card Play Technique

Dette er virkelig bridgelitteraturens klassiker. Utgitt første gang i 1971, og den er framleis den beste boka om spilleteknikk. Kortspillere på alle nivåer har mye å lære fra denne boka!

David Berkowitz og Brent Manley. Precision Today

To av verdens beste presisjonsspillere har sammen med Kathie Wei-Sender, enke etter presisjonskløverens konstruktør, utgitt ei grunnbok i presisjon, hvor det også er mange godbiter å hente for den erfarne presisjonsspiller. Mange tips om taktiske meldinger, noe som presisjonskløveren ofte gir gode muligheter til.

Larry Cohen: Following the law

Oppfølgeren av  "To Bid or Not to Bid". Et must for turneringsspillere!

Kit Woolsey: Matchpoints

En klassiker når det gjelder tenkemåte i meldinger og spill i parturneringer. Denne boka blir aldri ferdiglest og heller aldri for gammel.

Segal/Robson: Partnership Bidding at Bridge

Dette er bridgeboka for den som vil forbedre sin konkurransebudgiving!! En mengde teknikker for å presse fienden optimalt samtidig som du holder deg innafor de sikkerhetsmarginer som LOVEN gir deg. Ei bok jeg håper mine konkurrenter ved bridgebordet IKKE kommer til å lese! Boka ligg i sin helhet på internett som pdf-fil under denne adressen: Trykk her!

Roselyn Teukolsky: How to Play Bridge with your Spouse...and survive..

Boka inneholder mange morsomme historier om hvordan det er å soille bridge med sin ektemann... Mange kan nok lære litt av denne boka om hvordan man skal bygge opp sin makker og makkerskapet til å yte maksimalt. Boka inneholder også mange morsomme spill.

 

Katherine Wei/Ron Andersen : Action for the Defence

Denne boka kom ut i 1970. Sjøl om mye vann har rent ut i havet sida den gang, så er boka fortsatt høyaktuell. En mengde gode tips når det gjelder taktikk og meldeteknikk i forsvarsfasen ved bridgebordet.

R Jayaram: Locic, Intuition and Instinct at the Bridge Table

Forfatteren er indisk og historiene er henta fra det indiske bridgemiljøet. Her får vi et innblikk i indisk kultur og indisk tenkemåte, samt en masse fantastiske spill fra med indiske spillere fra forskjellige turneringer.

Kit Woolsey: Partnership Defence in Bridge.

Boka presenterer en rekke motspillsproblemer hvor du får forsøke å finne det rette svaret ved hjelp av det signalsystem som foreslås..Ei bra bok!

Terence Reese: Reese on Play

Dette er ei bok av Reese, og dermed er kvaliteten garantert. Ei god bok som omhandler alle faser av spillet så som utspill, "narrespill",  skvis og forsvar mot skvis. Ei bok som anbefales for alle bridgespillere uansett nivå.

Georg Rosenkrantz: Bridge: The Bidder´s Game

En grundig gjennomgang av den velkjente brasilianske bridgespiller sitt system. Sjøl om du ikke har tenkt å spille hele systemet, er det en masse meldetekniske godbiter som passer inn i alle systemer. I særdeleshet liker jeg systemets invittmeldinger etter enkelt løft i major og cuebids på den måten de gjøres her. Anbefales!

Jeremy Flint & Freddie North: Tiger Bridge Revisited

Ei morsom lita bok som gir et lite innblikk i taktikken i de forskjellige formene for turneringsbridge. Mange morsomme spill og mange eksempler på bra taktiske meldinger.

Marty Bergen: Negative Doubles

Ei lettfatta, men samtidig meget grundig framstilling av negative doblinger i de forskjellige situasjoner. Et must for etkvart makkerpar.

Barry Rigal: Deception in Defence

Boka er utgitt i 1997, og tar opp mange måter som du kan kan skape illusjoner hos spillefører som gir deg sjansen til å hente motspillstikk fra ingenting. Gir deg garantert mange artige opplevelser under lesing og ganske sikkert også poeng i bøttevis om du klarer å gjennomføre noe av det som blir beskrevet her. Anbefales på det varmeste!!

Barry Rigal: Deceptive Declearer Play

Nok ei suveren bok av Barry. Denne gangen er det spilleføreren som skjuler korta sine og vanskeliggjør motspillet. Utgitt i 1996

Barry Rigal: Test Your Bridge Judgement

Her får du følge mesteren gjennom meldingsforløp og spilling. Anbefales!! Utgitt i 1993.

Barry Rigal: Precision in the 90`s

Boka er publisert i 1997 og summerer opp utviklinga av presisjonskløveren gjennom tidene. Spresielt er konkurransebudgivinga diskutert, noe som har vært en mangelvare i all tidligere presisjonslitteratur. Boka har også mange meldetekniske godbiter for de som spiller et "naturlig" system.

Verdensmesterskapet 2003

Boka inneholder en masse spill og analyser fra VM i Monte Carlo 2003. Semifinalen mellom Italia og Norge har en bred plass i boka.

Julian Potttage & Marc Smith: The Golden Rules of Competitive Auctions

Ei spennende bok med mange artige spill. Ei bra bok for spillere på alle nivåer.

Julian Potttage & Peter Burrows: The Art of Psycic Bidding

Ei meget bra bok som tar opp alle aspekter ved psykisk budgiving, både taktisk, teknisk og etisk. Vår egen Geir Helgemo er også representert med et par (selvfølgelig vellykkede) spill i boka.

Matchpoint Trics

Ei bok som tar opp forskjellige teknikker taktiske tenkemåter som er spesielle for parturneringer. Alle har litt å lære av den, men den passer kanskje best for den som ikke har all verdens erfaring med den spesielle tenkemåte når det gjelder meldinger og spill i parturneringer.

Albert Dormer: Dormer on Deduction

Boka går gjennom alle spillets faser..hvilke slutninger kan du trekke av meldinger og manglende meldinger, spilleføring, utspill osv. Ei bok som setter hjernevindingene i sving og som alle kan lære av.

Horton, M/Kielbasinski: The Bridge Magicans.

Boka presenterer flere av de meritterte polske bridgespillerne. Det er vel få land i verden som har så mange spillere i verdenstoppen som Polen. Vi får her ei lita innføring i bakgrunnen for deres framgang, og det blir presentert en masse morsomme og instruktive spill. Anbefales på det varmeste!!

David Bird:  52 Great Bridge Tips

Ei OK bok som gjør som tittelen sier, gir deg 52 gode råd om spilling, melding og motspill

Duplicate Bridge

Ei grundig lærebok i parturneringsbridge som tar for seg alle faser av spillet. Et must for den som vil satse på å bli en bedre parturneringsspiller.

 

Meckstroth/Smith: Win the Bermuda Bowl with Me

Boka gjennomgår VM i Bejing. Boka er spennede og viser nerven som er i ei slik turnering. Mange artige og instruktive spill, og spesielt for den som spiller Presisjonskløver er boka interessant.