This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.


Fjellvandring på Korsika!

Dag 6

Etter Refuge de Tighjettu passerer vi Bergerie de Ballone. Bergerie betyr sauefarmer eller setre hvor de har sauer, griser og krøtter på beite i fjellet. Sauene hentes inn kvar kveld, og disse melkes. Av melka lages det ost, litt spesiell smak på den var det nok for uvante ganer. På flere av disse bergeriene kan en overnatte under enkle forhold, enten i steinhytter eller store telt. Mat og vin er det også som regel muligheter til å kjøpe. Derifra går veien inn i et skogsterreng i Le Vallon de Focce Chialla. Her finnes også mulighet å fylle på vann fra Golos kjeller. 3 timer senere ligger Refuge de Ciottulu de i Mori på 2000m. Her kan man ta noen avstikkere til Paglia Orba på 2525m og til Capu Tafunatu 2335m. Veien fortsetter og passerer Cascade diEi Radule, 1370m. Litt lenger frem krysses GR 20 av veien Mare a Mare Nord. Her kan man ta en avstikker til Albertacce, følg da den oransje markeringen til Corte, eller til Evisa-følg den oransje markeringen mot Cargese. Vi passerer Col de Verghio hvor det finnes et skisystem. Vi gikk gjennom en fin skog på slutten av dagen, full av villsvin på jakt etter kastanjer. Castel di Verghio som ligger ved skisystemet har bl.a. et hotell og restaurant, og her overnatta vi da i kjelleren på hotellet.

På bildet er det et typisk bergeri. Hus og trøer for dyra er bygd i stein. Og her holder da hele familien til. Om du tar turen etter oss, legg da gjerne ei natt på et slikt bergeri.


Refuge de Ciottulu de i Mori på 2000moh